Monumenten glas

Monumentenglas heeft een ouderwetse uitstraling die veroorzaakt wordt door een lichte waas en verzakkingen (bobbels) in de ruiten. Dit komt doordat het productieproces van glas vroeger nog volledig handmatig plaatsvond. Het glas werd gemaakt door het te blazen of te trekken.

Sukkel Glas heeft een ruim assortiment monumentenglas dat met de moderne technieken van nu zelfs isolerend uit te voeren is, zonder verlies van de authentieke uitstraling van vroeger.

De geringe dikte van ons beglazingsassortiment stelt ons vrijwel altijd in staat de oude vensters te behouden: duurzaamheid in zijn meest pure vorm!

Voor glasschade aan monumentale grachtenpanden uit begin 20e eeuw houden we altijd ouderwets glas op voorraad. Ons monumentale glas is speciaal voor dit soort panden. Bel ons om glasschade te melden. In veel gevallen is uw glas dezelfde dag nog vervangen.

Informatie nodig of glas bestellen?

Neem contact met ons op

Over Sukkel Glas

Sukkel Glas is sinds 1870 een bekende naam in de regio Hilversum en Het Gooi. Sinds 2018 zijn we onderdeel van GSF Glasgroep in Lelystad.

GSF Glasgroep is een hecht familiebedrijf en al ruim 25 jaar actief als VCA-gecertificeerde glashandel en -reparateur voor vele partijen. 

Vanuit onze showrooms en werkplaatsen in Hilversum en Lelystad bedienen wij de gehele regio Midden-Nederland, waaronder Het Gooi, de Veluwerand, de Noordoostpolder en Flevoland.