Floatglas

Floatglas is de meest voorkomende glassoort ter wereld; vrijwel alle ruiten die u dagelijks ziet zijn gemaakt van dit glastype. Reguliere enkele beglazing die we tegenkomen in niet-geïsoleerde systemen en hardglastoepassingen zijn feitelijk floatglas. Daarnaast zijn ook isolatieglas, brandwerende beglazing en veiligheidsglas opgebouwd uit diverse floatglasbladen.

De aparte naam floatglas verwijst naar het productieproces. Om floatglas te maken wordt gesmolten glas namelijk uitgespreid over een bad vloeibaar tin. Vloeibare metalen hebben een perfect oppervlak waardoor het glas hier op blijft drijven. Dit komt door de eigenschappen van het metaal. Zo maken we grote glazen platen, met een hoge mate van vlakheid. 

Informatie nodig of floatglas bestellen?

Neem contact met ons op

Over Sukkel Glas

Sukkel Glas is sinds 1870 een bekende naam in de regio Hilversum en Het Gooi. Sinds 2018 zijn we onderdeel van GSF Glasgroep in Lelystad.

GSF Glasgroep is een hecht familiebedrijf en al ruim 25 jaar actief als VCA-gecertificeerde glashandel en -reparateur voor vele partijen. 

Vanuit onze showrooms en werkplaatsen in Hilversum en Lelystad bedienen wij de gehele regio Midden-Nederland, waaronder Het Gooi, de Veluwerand, de Noordoostpolder en Flevoland.