Figuurglas

Figuurglas wordt veelvuldig toegepast in voordeuren, entreeportalen en binnendeuren. Belangrijk om hierbij in ogenschouw te nemen is dat figuurglas standaard geen letselbeperkende en/of inbraakwerende glassoort is. Afhankelijk van het soort figuurglas kan dit wel behaald worden door het gehard of gelaagd uit te voeren.

Bij schade aan figuurglas is het cruciaal dat dit zo spoedig mogelijk gerepareerd en eventueel vervangen wordt.

Figuurglas is een glassoort die wel het daglicht doorlaat, maar doorzichtbeperkend werkt door een in het glas aangebracht motief/patroon. Het door u gekozen patroon wordt tijdens het productieproces in het glas aangebracht. Dit gebeurt door het hete, licht vloeibare glas tussen twee walsen met een motief/patroon te vloeien.

Sukkel Glas levert een ruim assortiment figuurglas. Laat hieronder inspireren.

Informatie nodig of figuurglas bestellen?

Neem contact met ons op

Over Sukkel Glas

Sukkel Glas is sinds 1870 een bekende naam in de regio Hilversum en Het Gooi. Sinds 2018 zijn we onderdeel van GSF Glasgroep in Lelystad.

GSF Glasgroep is een hecht familiebedrijf en al ruim 25 jaar actief als VCA-gecertificeerde glashandel en -reparateur voor vele partijen. 

Vanuit onze showrooms en werkplaatsen in Hilversum en Lelystad bedienen wij de gehele regio Midden-Nederland, waaronder Het Gooi, de Veluwerand, de Noordoostpolder en Flevoland.