Gebogen glas in erker

Betreft een particuliere woning te Bussum. De erker aan de voorzijde was nog voorzien van enkele beglazing, die aan één zijde uitgevoerd was in gebogen beglazing.

Wij hebben de bestaande kozijnen aangepast, en hier HR ++ glas met een U waarde van 1.1 geplaatst. De ronde glaspanelen zijn cilindrisch gebogen en gemaakt uit 2x6mm Floatglas met een 16mm brede argon gas gevulde spouw.

In verband met het gewicht van 90KG zijn de glaspanelen met behulp van een kraan auto geplaatst. Voor de gebogen glaspanelen moest hiervoor een speciale gebogen vacuüm zuiger worden toegepast.

We hebben bij plaatsing direct door houtrot aangetast kozijnhout vervangen en oppervlakte schade hersteld d.m.v. een 2 componenten hars.

De volledige engineering van de maatvoering hebben we in eigen beheer uitgevoerd.

Meer informatie over dit project?

Neem contact met ons op

Over Sukkel Glas

Sukkel Glas is sinds 1870 een bekende naam in de regio Hilversum en Het Gooi. Sinds 2018 zijn we onderdeel van GSF Glasgroep in Lelystad.

GSF Glasgroep is een hecht familiebedrijf en al ruim 25 jaar actief als VCA-gecertificeerde glashandel en -reparateur voor vele partijen. 

Vanuit onze showrooms en werkplaatsen in Hilversum en Lelystad bedienen wij de gehele regio Midden-Nederland, waaronder Het Gooi, de Veluwerand, de Noordoostpolder en Flevoland.