GSF - Asbest saneren gecertificeerd

Asbest saneren

Recent zijn wij gecertificeerd om in eigen beheer asbesthoudende beglazingskit te saneren. Hierdoor is het mogelijk om tegen lagere kosten en minder overlast ruiten te vervangen bij renovaties waar dat voorheen door een asbestsaneringbedrijf moest worden uitgevoerd.

Beglazingskitten die tot 1993 zijn toegepast, zijn soms voorzien van een kleine hoeveelheid asbest. Vanaf september 2019 zijn beglazingskitten met een Crystofiel waarde van max. 5% – wat verreweg de meeste beglazingskitten ook hebben – ingedeeld in een lagere risico klasse om te saneren. Bedrijven mogen nu na certificering van de medewerkers zelfstandig deze kitten saneren.

Tot september 2019 moest een officieel laboratorium aan het einde van de saneringsdag de werkplek keuren en vrijgeven. Dit gebeurde vaak volgens de zogenaamde containment methode. Wat bij het (grootschalig) renoveren van woningen tot hoge kosten en langere overlast voor de bewoner leidde. Iedere woning is namelijk een zogenaamde werkplek.

Nu wij gecertificeerd zijn is dit niet meer nodig. De voordelen hierdoor zijn:

  • Lagere kosten bij het uitvoeren van de renovatieprojecten
  • Nog maar één partij nodig om glas te vervangen
  • Minder overlast voor de bewoner doordat de woning sneller vrijgegeven kan worden.

GSF verzorgt het hele traject van vergunningsaanvraag tot oplevering, inclusief de bijbehorende digitale rapportage en administratie. Voor het verkrijgen van de certificering zijn 10 medewerkers opgeleid door Kenniscentrum Glas.

Wilt u meer weten over dit nieuwbericht?

Neem contact met ons op

Over Sukkel Glas

Sukkel Glas is sinds 1870 een bekende naam in de regio Hilversum en Het Gooi. Sinds 2018 zijn we onderdeel van GSF Glasgroep in Lelystad.

GSF Glasgroep is een hecht familiebedrijf en al ruim 25 jaar actief als VCA-gecertificeerde glashandel en -reparateur voor vele partijen. 

Vanuit onze showrooms en werkplaatsen in Hilversum en Lelystad bedienen wij de gehele regio Midden-Nederland, waaronder Het Gooi, de Veluwerand, de Noordoostpolder en Flevoland.